Olen jo jonkun aikaa miettinyt, että alottaisinko kirjoittamaan blogia tästä minun vaihto-opiskeluhommasta. Idea oikeastaan lähti siitä, että hyvin monet tutut ja kaverit ovat harrastaneet sitä. On kuitenkin mukava lukea mitä toinen tekee vaihto-opiskelunsa aikana ja samalla lukea kuulumisia. Koska lähden jo alle kuukauden päästä Michiganin Marquettiin, tähän ensimmäiseen postaukseeni tulee muutamia asioita, joita olen jo hoitanut.

Idea: Olen aina halunnut lähteä vaihto-opiskelemaan ja päätin jo koulun alussa, että minähän lähden jonnekkin. Tutkailin koulumme nettisivuilta eri vaihto-ehtoja ja opiskelijoiden kokemuksia. Aluksi olisin halunnut lähteä Irlantiin (rakastan irlantilaisia miehiä... tai oikeastaan sitä aksenttia), mutta muiden opiskelijoiden kokemustekstit eivät tehneet vaikutusta. Keskustelimme ystäväni Emmin kanssa, että olisi mukava lähteä yhdessä jonnekin vaihtoon. Valitettavasti Amerikassa oli vain yksi alotuspaikka ja Kanadassa 2, joten laitoimme 1. toiveeksi Kanadan. Ei mennyt kauaa, kun kv-koordinaattorilta tuli sähköpostia, että Kanadaan ei valitettavasti tradenomiopiskelijat tänä vuonna pääse ja kelpaisiko Michigan. Ilmoitimme samantien, että todellakin kelepaa.

Viisumi: Minulla ja Emmillä oli viisumihaastattelu viikko sitten. Alunperin luulin, että haastattelu on lähetystössä, mutta se olikin Kaisaniemenkadulla Konsulaatissa. Lähdin sunnuntaina lentokoneella Helsinkiin ja sitten näinkin ystäväni Heidiä ja sain punkata hänen kämpillään sen yhden yön. Maanantaina oli sitten 8.45 haastatteluaika ja menin sinne puoleksi. Painoin ovisummeria ja sanoin nimeni, jonka jälkeen minut päästettiin sisään. Menin hissillä viidenteen kerrokseen ja siitä sitten pääsi Konsulaatin oven eteen. Minulta otettiin passi ja kun kello oli 8.45, minut päästettiin sisään. Menin turvatarkastuksen läpi ja siitä odottelemaan omaa vuoroani. Kun sukunimeäni huudettiin, menin herran eteen ja annoin kaikki lippulappuset mitä minulla oli mukanani. Valitettavasti pinkasta puuttui 112 €:n käsittelymaksu, mutta onneksi senkin asian sai hoidettua pankin kautta Helsingissä. Loppujen lopuksi haastattelu oli hyvin pikainen. Minulta kysyttiin vain (tietysti englanniksi), että mitä opiskelen, olenko käynyt aikaisemmin Amerikassa ja sitten toivoteltiinkin hyvää matkaa. Viisumi tuli sitten postissa viikko myöhemmin ja nyt passissani komeilee J1-viisumi.

Matka: Lähden tosiaan jo 9.1.2012 Helsingistä kohti Amerikkaa. Lento lähtee Finnairilla klo 8.00 Lontooseen, josta sieltä matka jatkuu American Airlinesilla Chicagon kautta Marquettiin. Meidän pitäisi olla perillä joskus yhdeksän aikaan illalla (paikallista aikaa). Ostimme onneksi matkat yhdessä, niin meillä on Emmin kanssa täysin samat lennot. Eipähän tarvitse miettiä ja säätää yksin isossa maailmassa. Lennot ostettiin travel-linkin kautta ja maksoi 800 e ees-taas (joka ei ole mielestäni mikään mahdoton hinta). Takaisin Suomeen tulemme New Yorkin kautta 7.5.2012.

Huippua lähtä neljäksi kuukaudeksi Jenkkilään, varsinkin kun sienne päin ei tule niin helposti lähdettyä lentolippujen hintojen takia. Oma asuntoni Kajaanissa on jo irtisanottu ja nyt vain pitää odotella tammikuuta. En tiedä vielä mitä sitä pakkais mukaan ja muutenkin moni asia on vielä levällään. Onhan tässä onneksi vielä jonkin verran aikaa :-D