Jos haluatte tietaa lisaa kyseisesta paivasta, menkaa sivulle http://www.sainturho.com/  Meita tosiaan pyydettiin osallistumaan kyseiseen juhlaan luterilaiseen kirkkoon 15.3. Kyseista juhlaa juhlitaan normaalisti 16.3, paivaa ennen St. Patrick'sin juhlaa, mutta tuolla kirkossa oli vaan tuollainen kahvittelutilaisuus.

Menimme sinne violettiin pukeutuneina, kuten juhlaan kuuluukin. Huomasimme hyvin nopeasti, etta henkiloiden keski-ika oli siella jtn 70. Meitahan nuoria naisia ne katto ihmeissaan ja pian heille selvisikin, etta olemme Suomesta.





Tilaisuudessa oli myos pienia musiikkiesityksia, hyvin vanhoja suomalaisia kappaleita.. kuten "Oi Emma Emma, oi Emma Emma.." Kyseinen herra soitti tuossa vaihessa "Mustan kissan tango" kipaletta.



Tilaisuudessa oli myos ruokaa. Lampimat ruuat oli hieman semmoisia vahan niinku suomalaiset ruuat, mutta ei kuitenkaan. Esimerkiksi kaalipata ja makaronilaatikko. Ei ne tosin ollu lahellekaan sellaisia millaisia ne on kotona. Tuossa on sitte jalkkarit mita meika soi. Joulutorttu tosiaan ei ollu lahellekkaan sellaista kuin se on kotona.

Kun tilaisuus loppui, kaikki vanhukset tulivat puhumaan meille ja yllattavan hyvin puhuivat suomea. Tosin, pitihan sita kirjakielta puhua jotta he ymmartaisivat. Oli ihan kiva ilahduttaa vanhoja ihmisia, joilla on sukujuuria Suomessa.



Oli pakko ottaa laulunsanoista kuva, miten sanotaan Urho ja sisu. Hmmmmm. Mielenkiintoista.