Nyt on ensimmainen kouluviikkokin takana ja rahaa mennyt ihan hulluna. Ostin kaikki koulukirjat ja ne maksoi jtn 340 $, joka on jtn 270 euroa. Onneksi niista saa hieman rahaa, kun ne myy eteenpain koulun kirjakaupalle. Huvittavin tunti talla viikolla oli kommunikaatiokurssilla, jossa kaytiin kielioppia lapi, kuten mita eroa on its ja it's. Ei taida nakojaan olla yliopisto-opiskelijoille itsestaanselvyys. Koska olen kohta asustellut taalla Jenkkilassa kaksi viikkoa, olen alkanut huomaamaan muutamia omituisuuksia>

Kahvikerma. Taalla ihmiset tykkaavat kayttaa jonkinlaisia makukermoja kahvissa, kuten Jessicalla on Hazelnut kermaa. Se itseasiassa ei ole edes kermaa vaan jtn valkoista makujuttua, jota sanotaan kermaksi. Se saa kahvin maistumaan jotenkin allottavan makealta, joten olen tyytyvaisena juonut kahvini mustana. Valilla on hauska kokeilla jtn suklaakermaa kahvissa, mutta niita kokeilen erittain harvoin ja hartaasti.

Small talk. Tunsit ihmisen tai et, silta kysytaan aina "how are you doing?". Tyhmana ja kyynisena suomalaisena mina yleensa vastaan "fine" ja jatan asian sikseen, vaikka kohteliaisuussyista minun pitaisi kysya sama kysymys hanelta. Ehka meika oppii tahan. Suomessa yleensa vaan moikataan pikaisesti ja juostaan karkuun, ettei tarvi puhua kenenkaan kanssa. Taalla jauhetaan shittia, olit tuttu tai et.

Kehuminen ja kohteliaisuus. Taalla kehutaan hirveasti ihmisia. En muistakkaan kuinka monta kehua olen saanut hiuksistani tai muuten vain ulkonaostani. Yksi opettaja kehuu minun aksenttiani. Vaikka minulla suomalainen aksentti onkin, niin en usko etta se mitenkaan ihanan kuuloista on. Kehuminen taalla ei tarkoita minkaanlaista flirttia, vaikka kuinka sita niin kuvittelisi. Naurettiin Sussun kanssa siita, etta me otetaan taalla kehut jotenkin paljon avoimemmin vastaan ja jos Suomessa kehuttais samalla tavalla, kommenttina ois varmaan, etta "Yeah right, lahe menemaan siita. Ei heru." Taalla ihmiset on jotenkin erittain avuliaita ja haluavat kokoajan olla kuskaamassa. Varsinkin jos tapaa jonkun uuden henkilon, han heti ehottaa etta hanella on auto jos tarvitsee kaya jossain. Ei vain Suomessa.

Tiskiharjan puuttuminen. Taalla pestaan astiat sienella. Odd.

Baarit sulkeutuu klo 2. Tama tarvii suurta totuttelua, silla yleensa olemme kaveriporukalla lahteneet baariin vasta puolen yon jalkeen ja taalla pitaa menna jo tyyliin kymmenelta.

Selkeat ohjeet. Lentokentalla oli ohjeet kuinka kengat otetaan pois ja koulussa annetaan 8s mittainen ohje kuinka yksi tehtava kirjoitetaan ja ettei varmasti ole plagiointia. Ainiin, ja esseet taytyy kirjoittaa koneella ja palauttaa professorille paperiversiona.

Professorit. Opettajia ei saa kutsua missaan tapauksessa etunimella, vaan joko Dr. (sukunimi) tai Professor (sukunimi). Olisi hirvea etikettivirhe lahettaa sahkopostia opettajalle, jossa ei lue Dr. tai Professor. Kuulemma jotkut opettajat voivat jattaa vastaamatta koko s-postiin, jos siita puuttuu kyseinen titteli. Siis C'MOON!

The North Face. En ole tainnut nahda yhtaan henkiloa kella EI olisi ollut kyseisen merkin vaatteita.

Viela lopuksi kuva tekstista, joka oli vaatekaupan pukukopissa.